Over ons

Wij als mode/maatkleding- examenstudenten van het Alfa-College organiseren dit jaar de modeshow. Dit is onderdeel van ons eindexamen, waarbij wij leren zelfstandig te zijn en initiatief leren nemen. Het mooie van deze jaarlijkse modeshow is dat je de ontwikkeling kunt zien van de eerste jaars studenten tot aan het laatste jaar studenten van de opleiding.

Onze opleiding bestaat grotendeels uit het proces van kleding maken van begin tot eind. Er komt veel kijken bij het tot stand komen van een kledingstuk. Op deze opleiding pakken wij een deel theorie mee, zoals digitaal tekenen, technisch tekenen en stoffen kennis. Voornamelijk leren wij te werken in de praktijk, dit bestaat onder andere uit het tekenen van patronen op maat en de juiste technieken toe te passen in een kledingstuk.

Tijdens de modeshow ziet u de a-lijn projecten van leerjaar 1, de mini collecties van leerjaar 2 en de eindcollecties van leerjaar 3 die zijn bedacht naar aanleiding van concepten. Deze concepten zijn tot stand gekomen door het zoeken van inspiratie. Deze concepten zijn terug te vinden onder het kopje “concepten“.